@ Krzygaj zlicuj dziene do kratki.
[O2] Kto, jakie i gdzie zamontował św. do jazdy dziennej
Zwiń
X
-
Odgrzeję trochę: montował ktoś coś takiego ? http://www.denken.com.pl/index.php?p...homologacja-rl
Jak dla mnie jedyne DRL, które odważyłbym się zamontować ze względu na idealne dopasowanie. Kąt świecenia również jest idealny - wali na wprost.
Ma to ktoś u siebie ??
Znalazłem jeszcze coś takiego http://www.xenonowe.pl/produkt/367/s...led-drl-moecne
Muszą być "moecne". Też dość ciekawe i cena lepsza.
Komentarz
-
-
Witam. Wiem, że aukcja zniknie, ale produkt warty pokazania Światła dzienne dziennej DRL LED Octavia II 04-08
Proszę o opinie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez akm97Witam. Wiem, że aukcja zniknie, ale produkt warty pokazania Światła dzienne dziennej DRL LED Octavia II 04-08
Proszę o opinie.
NIE są przystosowane do instalacji CAN.
Wiem bo zakładałem już ze 2 takie kpl. w O2
Trzeba dołożyć mały przekaźnik który da zasilenie 12v z instalacji zamiast z plusa postojówek - ok 20 min roboty.MECHANIKA # WULKANIZACJA # MYJNIA # SPRZEDAŻ NOWYCH OPON # PROSTOWANIE FELG #
Zapraszamy : http://ww.facebook.com/navigator.auto
# # # # # # # # # # #
Moja O2
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=51159
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez akm97Witam. Wiem, że aukcja zniknie, ale produkt warty pokazania Światła dzienne dziennej DRL LED Octavia II 04-08
Proszę o opinie.
Komentarz
-
-
[quote="Doba"]Zamieszczone przez akm97Po ich zakupie będziesz miał jeden problem. Nie będą gasnąć po włączeniu świateł.
NIE są przystosowane do instalacji CAN.
Wiem bo zakładałem już ze 2 takie kpl. w O2
Trzeba dołożyć mały przekaźnik który da zasilenie 12v z instalacji zamiast z plusa postojówek - ok 20 min roboty.
- czy jest to produkt warsztatowy, czy chociaż stwarza wrażenie solidności?
- czy coś może powiedzieć o jakości ledów (producent, chłodzenie)?
- czy ledy świecą na boki, czy na wprost?
- skąd poprowadzić to brakujące napięcie 12 V?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Dobabędziesz miał jeden problem. Nie będą gasnąć po włączeniu świateł.Marcin
My ©koda is fantastic
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez akm97to proszę o informacje:
- czy jest to produkt warsztatowy, czy chociaż stwarza wrażenie solidności?
- czy coś może powiedzieć o jakości ledów (producent, chłodzenie)?
- czy ledy świecą na boki, czy na wprost?
- skąd poprowadzić to brakujące napięcie 12 V?
1-jest to produkt markowy z homologacją stwarzający wrażenie solidnie wykonanych, chociaż jak prawie wszystko w naszym kraju made in china
2-jeśli chodzi o mój zestaw pierwszy montowałem w OI 4 lata temu, auto sprzedałem , ale widuje je codziennie i do dzisiaj świecą wszystkie diody z taką samą intensywnością i barwą nic się nie rozszczelniło dlatego taki sam zestaw od ponad roku jest w OII
3-lekko świecą też na boki, nie mam pojęcia pod jakim kątem bo i to mnie nawet nie interesuje słup światła układa się w kształcie litery V
4-ja nie podciągałem żadnego dodatkowego napięcia standard to co w instrukcji +/- do akumulatora i trzeci kabel o ile dobrze pamiętam do plusa postojówki, montaż dziecinnie prosty i tak jak pisałem wcześniej u mnie w OII przed FL wyłączają się po włączeniu świateł pozycyjnych.
Mam zamontowane dokładnie takie jak w tej zupełnie przypadkowej aukcji http://allegro.pl/drl-narva-4-led-sw...776663171.htmlMarcin
My ©koda is fantastic
Komentarz
-
-
Witam. Po dokładnym obejrzeniu zestawu, do którego link podałem powyżej odkryłem, że zastosowane w nim ledy są firmy Magneti Marelli o wartości ok. 160 zł. Wiadomo, że zaślepki i robocizna też muszą swoje kosztować, jednak chyba lepiej kupić je oddzielnie i zamontować samemu. Swoją drogą jednak lepiej prezentują się ledy Philips Daylight 4. Te są sporo droższe jednak pojawiły się "repliki" ;-). Na alledrogo pod hasłem Philips led 4, itp. Może ktoś z nimi miał do czynienia?
Komentarz
-
-
Chłopaki, weźcie pomóżcie. Dokładnie 2 lata i 1,5 miesiąca od zakupu czyli 1,5 miesiąca po gwarancji ! :zastrzelic (i jak tu nie wierzyć w celowe postarzanie produktu) zaczął szwankować Philips Daylight 4. A konkretnie - w jednej z lamp padła jedna dioda, a lampa od środka była zaparowana - widać kropelki wody, z kolei druga lekko przygasała w czasie pracy dając efekt migotania. Stawiam, że migotanie spowodowane jest awarią pierwszej z lamp związane (chyba) z tym , że dostała się do niej woda. Teraz pytanie - wymontowałem tą jedną lampę z niedziałającym ledem - da się ją otworzyć żeby wymienić led i poprawić uszczelnienie? Ewentualnie - da się dokupić gdzieś same lampy bez przetwornicy którą mam przecież zamontowaną? No chyba, że obstawiacie, że to przetwornica spowodowała i ogólnie mogę Philipsy wyrzucić?
[ Dodano: Sro 18 Mar, 15 22:14 ]
No to już po operacji demontażu Ledów. Po rozebraniu Philipsa pięknie wylała się z niego woda. Szybki mail do producenta - czy da się kupić jedną lampę? Odpowiedź - bardzo nam przykro, ale nie. Mamy pana tu:. Po poszukiwaniach trafiłem na światła do jazdy dziennej Fristom Ft-030 http://www.fristom.com.pl/pl/produkt...ziennej/ft-030
Światła są potężne - długość i wysokość ta sama co w Philipsie, ale głębokość 2x większa. Skończyło się na wycięciu kratki z tyłu, ale weszły. I po pierwsze - świecą mocniej niż Philips. Po drugie - kosztują 150 zł. Po trzecie - i jest to dla mnie decydująca cecha - można bez problemu dokupić tylko jedną lampę. Niestety nie ma automatu jak w Philipsie - działają na zasadzie 3 kabelków - do masy, zapłonu i postojówek. Ale sterownik Philipsa zostawiłem, podpiąłem i wszystko pięknie działa. No i trwałość diod wg producenta 50.000 h. Philips 10x mniej...
Komentarz
-
-
Witam.
Moje philips daylight 4 po3 latach odmówiły współpracyLedy jako Ledy świecą ale jest problem z modułem ponieważ jak się w niego stuknie to ledy na chwilę się zapalają ale po chwili gasną. Sprawdzałem połączenia pomiędzy ledami a modułem oraz pomiędzy modułem a masą, plusem i przewodem idącym do lampy. Wszystko jest ok. Niestety ledy zapalają się na chwilę tylko wtedy kiedy puknie się w moduł
Niestety jest on nierozbieralny bo w środku wszystko zalane gumą natomiast przy jednym z dużych kondensatorów guma nabrała brązowego koloru chyba z przegrzania. Macie jakieś pomysły?? Da się to naprawić czy raczej już wymiana??
Polecicie jakiś zestaw LED??
Komentarz
-
-
drl uniwersalne OII Tour
Witam.
Chciałbym zamontować do OII Tour 2012r światła do jazdy dziennej. Samochód nie posiada świateł przeciwmgielnych z przodu.
Oto moje typy
1. http://allegro.pl/lampy-do-jazdy-dzi...288897352.html
2. http://allegro.pl/philips-swiatla-dz...973333568.html
3. http://allegro.pl/swiatla-drl-led-do...095874415.html
Bardzo proszę o podpowiedź które byłyby najlepsze ewentualnie jakieś sprawdzone typy. Miło widziane sprawdzone rozwiązania, sposoby montażu, gdyż nie jestem w elektronice jak i elektryce dobrze zorientowany. Chętnie zapoznam się też z ofertami sprzedaży takich zestawów od użytkowników forum.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.bastek1080
Komentarz
-
-
Jeśli o mnie chodzi to od Philipsa trzymaj się z daleka. Kasa wywalona w błoto. Po okresie gwarancyjnym puszcza uszczelnienie i po lampach. Dokupić się tylko jednej lampy nie da. Magneti marelli mają sprzeczne opinie. Jedni z nimi jeżdżą i spokój mają, inni na nie narzekali. Zależy jak się trafi. Ja po przejściach z Philipsem nie kupię już nic do czego nie ma części zamiennych, dlatego zamontowałem Fristomy - odpukać święty spokój mam, jak coś padnie kupić po jednej lampie nie problem. Jeśli chodzi o montaż - pierwszy lepszy elektryk ci to ogarnie za 50 zł.
Komentarz
-
-
Witam.
W związku z tym, że moje auto nie zostało wyposażone w światła do jazdy dziennej, miesiąc temu zakupiłem w sklepie światła drl Magneti Marelli LPQ080. Problem polega na tym, że podczas odpalania silnika lampki błyskają na chwilę, gasną a następnie zaświecają się normalnie. Kolejny przypadek to gdy właczę dmuchawę na max prędkość światła gasną na sekunde i znowu świeca pełna mocą. Także podczas przełączania samochodu na gaz światła 2 razy mrugną i świecą pełna mocą. Samochód Skoda Octavia II Tour 2012r 1.6 MPI z LPG Landi Renzo Omegas. Światła prawidłowo podłączone, kabelek sterujący podpięty pod brązowy (grupa VAG) kabel zasilający światła postojowe. Proszę o poradę.bastek1080
Komentarz
-
-
Miałem dzienne LED ( nie pamiętam juz jaka firma, koszt 160 PLN ) w poprzednim samochodzie, latałem na tym przez 4 lata i kompletnie NIC sie nie działo. Więc przypadek ze po 2 latach komuś padają ledy to jakis pech wg. mnie. Zrobiłem kolo 100kkm, sprzedałem samochod z ledami i dalej działa.
Co do oszczednosci paliwa przy dziennych LED-ach, to widac to wskazniku spalania. Samo zaswiecenie swiatel tradycyjnych powoduje wzrost spalania na wyświetlaczu
( ok. 0,1 l/100km , przy LED-ach tego nie ma ) - rachunek jest prosty. Im więcej sie jezdzi, tym szybciej zakup sie zwróci.
Wg. mnie zabawa w przestawienie halogenów na tryb pracy jako dzienne nie daje zadnego efektu. Żarówki halogenowe nadal pobierają sporo watów, wiec przy 10W pobieranych przez LEDy wypada to blado...
Komentarz
-
Komentarz